I år har jag bestämt mig för att sälja både mjuka kakor och bröd. Bröd har inte varit min starka sida, men nu vågar jag mig på det. Det är väldigt roligt att baka bröd och vilsamt;-) Under tiden brödet jäser kan man antingen diska upp, stryka lite, vattna blommorna, slänga in en tvätt eller....bara sätta sig ned och vänta in sin själ;-)
Jag valde ut tre sorters bröd; vitt, med vallmofrön, rågkakor och limpor på en påse mjöl (lantbrödsmjöl).
|
Vitt bröd med vallmofrön. |
Till årets första beställning kokade jag röd grapemarmelad. Det känns lyxigt med citrusfrukter i januari, tycker jag. Den röda grapen är inte så syrlig som den vanliga. Man använder inte skalet till marmeladen, så den blir lagom söt och god. Som bekant gillar jag ju inte jättesött, utan föredrar lite syrligt.
|
Röd grapemarmelad. |
|
Bondkakor. Med mönster från ett kristallglas. |
Bondkakorna testade jag att mönstra med botten av ett kristallglas. Tips jag läste på Elsa Billgrens blogg.
|
Musli med nötter. |
En påse müsli slinker ofta med i mina gå-bort-kit!
|
Första leveransen; bondkakor, mjuk citronkaka, müsli och rågkakor. |
Packat och klart! Valde isblå band, passar bra på vintern.
|
Bröd på en påse mjöl. Lantbrödsmjöl. Delar degen i fyra delar. Kavlar ut, rullar och trycker ned i en 1,5 liters-form. |
Limporna var väldigt roligt att baka. Mitt ögonmått lämnar mycket övrigt att önska...därför väger jag degklumparna på vågen för att limporna ska bli jämnstora. Brödet får ett fint mönster undertill efter mönstret från formen. Ser proffsigt ut:-)
|
Limporna blev saftiga och goda tack vare att jag använde en kökstermometern i brödet. (Svärmors tips!)
Tog ut dem vid 94 grader. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar