Plötsligt kunde jag tänka mig att i alla fall ha choklad under en av mina beställningsmånader. Tror att det blir i april...Nu i vecka 8 blir det naturligtvis semlor, minivarianten. I mars får jag ta ledigt för då är det så mycket som händer på det privata planet. Men, i april är min plan att ha försäljning från min tomt i samband med ett större evenemang på vår ort. (Vi bor mitt i samhället och jag tänkte lära ortsborna att hos mig går det att köpa godsaker till kaffet bl a.) Då blir det chokladtema!
Någon tipsade mig om att baka schack-rutor. Det verkade svårt. När jag läste i kakboken förstod jag inte riktigt, men visst är det fantastiskt med internet;-) Jag hittade en hemsida där de hade fotat "steg för steg", Så bra!
Gå in på recepten.se och sök efter schackrutor-steg för steg.
Det här kanske inte är det vackraste jag gjort, men det är ju första gången...
Men, visst blir de fina?
Den vita smeten innehåller vaniljsocker och den bruna, kakao, så klart:-)
Här har de flyttat in i en av mina tre Tilda-burkar från Panduro. Får se hur länge de varar;-)
Det här är en mjuk chokladkaka som jag bakade mycket under min studietid. Men, ett antal år senare, när vi blivit med hus och allt, funkade den inte längre!? Den bara sjönk ihop. Jag fattade ingenting, var det ugnen, formen, hur jag blandade kakan? Så deppigt och konstigt! Men, nu måste jag få detta att funka, den är ju så god, Britts kaka. (De som fått receptet från mig kallar den Pias kaka. Så sött:-) Britt kallade den för Lillys kaka!
Idag lyckades jag relativt bra:-/ Med tanke på att jag körde den samtidigt som schackrutorna på varmluft en stund klarade den sig riktigt bra. Jag misstänker att den sjönk ihop eftersom jag öppnade ugnsluckan en gång för mycket:-/
Nästa gång blir det nog perfekt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar