Under ett par års tid har jag jobbat fram ett eget recept på müsli. Inspiration har jag mestadels fått från ICA.
Jag föredrar nötter (sötmandel och hasselnötter) framför pumpa-frön och solrosfrön, eftersom de senare är så elaka mot mitt tandkött.
Basen består av havregryn och rågflingor. Jag blandar även i kokosflingor. För att müslin inte ska brännas eller torka ut helt blandar jag ned vätska i form av: vatten, olja och sirap smaksatt med kanel.
När müslin är klar i ugnen blandar jag ned linfrön och torkad frukt: russin, ananas eller äpple-skivor.
(Ska byta ut linfröna mot chia-frön, vilka sägs vara snällare mot kroppen, än linfröna.)
Müslin är väl inte av den nyttigaste sorten, men en lyxig start på dagen. Ska testa att torka små äppelkuber i ugnen. Känns bättre att använda svenska frukter framför exotiska frukter. Blir både billigare och miljövänligare.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar