Då har årets julmarknad gått av stapeln. I år stod jag på Nääs fabriker. En jättemysig miljö, vid sjön Sävelången, gamla byggnader och kullerstensgata. Jag hade förmånen att stå inomhus, i ett konferensrum, i ett av de två båthusen. Varmt och gott! Ovant för mig och kanske inte så mysigt som utomhus, men väldigt skönt när det blåste så kallt som det gjorde i söndags.
Jag hade dekorerat borden med vita, gamla lakan, granris och röda jul-äpplen (Ingrid Marie). Att äpplena kom från Makens släktgård gjorde ju saken ännu bättre, fin känsla på det!
I korgarna från korgboet la jag, som jag brukar, gamla och fina kökshanddukar, som jag köpt på olika loppisar. I korgarna lade jag sedan ned de olika kakpåsarna.
Det här året hade jag bakat
farmors pepparkakor
(med citrus-smak),
julbröd (med julens kryddor, en försvarlig mängd sirap och min egen apelsin-marmelad),
ingefärskakor (som kola-kakor med ett sting av ingefära),
min egen apelsin/citron-marmelad som kokat med kanelstänger,
och sist men inte minst, nytt för i år,
Saffran-biscotti.
Trodde aldrig att jag skulle ha tålamod till att torka skorpor, men det har gått jättebra! Det är bara att låta dem stå kvar i ugnen på eftervärme om de inte hunnit torka på 30+30+30 minuter.
Första dagen hade jag provsmakning på pepparkakorna och marmeladen. Jag sålde lite av varje, men inget tog slut. Jag åkte ändå hem och bakade mer julbröd, både på lördag kväll och söndag morgon.
På söndagen hade jag provsmakning på julbrödet och marmeladen. Brödet tog slut på en timma!
Pepparkakorna fick jag sälja in med lite extra provsmakning. När helgen var slut hade jag enbart marmelad med mig hem (som en del för övrigt tyckte var för skarp. Tur man får välja vad man ska sälja, jag gillar när marmeladen inte är för söt.)
Jag sålde för nästan exakt lika mycket båda dagarna. Jag får fortfarande in mest kontanter, men användandet av Swish har helt klart ökat, även äldre personer har börjat förstå finessen med Swish.
Återförsäljare?
I lördags kom det fram en man och frågade om han fick sälja mina varor i sin nya butik!
-Oaw! Vilken grej. Det lät ju jättebra! Han fick mitt telefonnummer och jag svävade på små moln efteråt. (Fick en liknande fråga av en annan person på höstmarknaden).
När jag pratade runt med andra utställare dagen därpå förstod jag att han hade talat med några andra. Jag tänkte att jag kanske inte skulle hoppas för mycket. Men, kan man tänka sig, i måndags ringde han och frågade om jag kunde leverera varor på onsdagen (idag).
Som tur är har jag väldigt en väldigt förstående chef och kollegor. Jag fick ta ledigt igår, tisdag. Jag åkte direkt och handlade och sedan hem och började baka.
Innan jag gick och la mig igår kväll hade jag bakat sex satser med olika sorters biscotti; saffran-,
chokladbiscotti med hasselnötter
....och vit choklad med lingon!
Idag stack jag iväg in till stan och letade mig fram (efter visst besvär) till butiken som öppnar på måndag. I butiken får jag disponera fem hyll-plan till mina varor. Så bra det kan bli!
Fick även hittat en faktura-mall att fylla i, för första gången i mitt liv!
Det ska bli så spännande att se hur det går med försäljningen!
På fredag får jag besök av en rådgivare. Han ska, förhoppningsvis, kunna ge mig handfasta råd för hur jag kan "skala upp" min verksamhet! Ser jag också fram emot.
Därefter har jag ett par samtal att ringa; ett till en annan presumtiv återförsäljare och ett till min vän miljö-inspektorn;-)
På återhörande!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar