Självklart måste man göra minst en rabarberkaka per säsong. Den här är till mina arbetskompisar. Mitt recept kommer från svärmor och är en s.k. kastrullkaka. Man blandar alla ingredienser i kastrullen som man smälter smöret i. Men jag lägger ut rabarberna direkt i den smörade och bröade formen. Då kan man välja hur mycket rabarber man vill ha och behöver inte krångla med att väga den.
|
Här är det Maken som har bakat rabarberkaka. Naturligtvis serverar man den med vispad vaniljvisp!
|
|
När våra rabarber inte räcker till åker jag till en f.d. kollega som har jättemycket rabarber och som inte hinner ta vara på allt själv. Tur för mig;-) Här kokar jag ihop årets första rabarber-chutney. Definitivt inte den sista. Underbar till grillat; kött, halloumi och majskolvar.
|
|
Jag kokade även rabarber-marmelad. Förra året kokade jag marmelad på rabarber med vaniljstång. Jag tyckte den blev lite menlös i konsistensen (som puré ungefär) och alldeles för söt med vaniljsmaken. I år testade jag ett recept med ingefära i. Den var riktigt god. Gillar när det är lite sting i den. Smakar utmärkt till ost och kex eller till vitt bröd.
|
Lagom tills svalorna anländer fyller Maken år. I år fick han syrener, liljekonvaljer och bergsklint i sin födelsedagsbukett. Doftar fantastiskt! |
|
Den här gången hoppade vi födelsedagstårtan och satsade på lyxig frukt till efterrätt. Vattenmelon, gröna, ekologiska vindruvor och SVENSKA jordgubbar.
|
|
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar